torsdag 18 oktober 2012

Zoom

På Nordens högstadieskola ska musikalen West Side Story sättas upp. I boken får vi följa ungdomarna från början när de är med på autition till när musikalen har premiär.

Alla som vill vara med måste ställa upp i en audition där det ska utses vilka som får vara med. Carro bryr sig egentligen inte om att vara med, men hon går på audition ändå, eftersom alla andra ska dit. En känd dansare från TV ska komma och vara med och hjälpa till med danskoreografi och det vill ju ingen missa heller. Marjo och Sanna vill absolut vara med. Yasmin, den nya tjejen i åttan, som ingen riktigt känner går också på audition och kommer med i musikalen. Carro blir inte uttagen att få vara med i musikalen men får i uppdrag att filma hela arbetet under repetitionerna. Hon upptäcker vad otroligt mycket mer man ser genom att betrakta gruppen genom kameralinsen än genom att delta själv. Carro får klara sig mycket själv eftersom hennes mamma jobbar i Bryssel fyra dagar i veckan, så hon kan gärna stanna kvar och filma när skolan slutat för dagen.

Alla ungdomarna som är med i musikalen får öva två dagar i veckan efter skoltid. Det gör att alla känner sig som en grupp som jobbar tillsammans. De har bestämt att de ska ha nolltolerans mot skitsnack om varandra på facebook eftersom det inte skulle fungera att arbeta tillsammans på ett bra sätt då.

Jag gillar att läsa om personerna i boken och deras relationer. Jag gillar att Carro kan vara med som filmare när hon inte fick vara med och spela. Och jag gillar hur personernas sätt att se på varandra ändras under bokens gång.

Finns boken inne på biblioteket? Se efter här.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar