fredag 5 oktober 2012

Du glömde säga hej då


17-åriga Mclean och hennes pappa har precis anlänt till den fjärde staden, som ska bli deras hemstad, på två år. Pappan arbetar som konsult åt ett företag som tar över restauranger och ser till att de går med vinst. Föräldrarna drev en restaurang innan de skilde sig. Mcleans mamma blev förälskad i stadens nya basketcoach och skilde sig. Sedan dess har Mclean och mammans relation varit ganska frostig, eftersom hon anser att hon svikit pappan.

Mclean tycker det är ganska skönt att flytta. När hon kommer till ett nytt ställe är det som att börja om från början. Där finns ingen som känner henne, så hon kan vara vem hon vill. Det är hennes sätt att hantera skilsmässan och den komplicerade relationen med mamman. I lakeview blir dock allting annorlunda. Hon har bestämt vem hon ska vara men helt plötsligt står hon där utan sin mask, och är sig själv. Vem är hon egentligen? Första dagen stöter hon på Dave, grannpojken, som blir hennes vän. I skolan träffar hon nya människor som också blir hennes vänner och de är väldigt lojala och snälla mot henne.

Det här är en bra bok, en fin historia om vänskap och kärlek, men också om relationen mellan föräldrar och ungdomar. Vill du också läsa den, kan du se om den finns inne här.

/Madelene


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar