måndag 15 oktober 2012

Det är jag som är Caroline

Vem? Ja, just det. En sjuttonårig flicka som bråkar mycket med sin mamma. Speciellt sedan hennes lillebror drunknade. De har svårt att kommunicera med varandra. Boken börjar med att Caroline, provocerad av mammans utfall när de bråkar, "flytta hemifrån då för fan", gör just det. Flyttar. Vart ska hon ta vägen, utan pengar? Till en början bor hon hos Nicklas, ett gammalt ex som hon sårade djupt när hon dumpade honom. Han släpper väldigt motvilligt in henne och hon övertalar honom att få stanna där. Caroline är en stark tjej. Hon har bra självförtroende och är både smart och snygg.

Caroline har bestämt sig för att hoppa av gymnasiet, vilket hon också gör. Hennes pappa, som visserligen har problem med spriten, är en mästare på matlagning. Det har Caoline ärvt och hon älskar att laga mat tillsammans med pappan. Han har kontakter som gör att Caroline får en anställningsintervju för ett jobb i en matbutik. Hon får jobbet. En av kollegorna i matbutiken låter henne hyra ett rum i föräldrarnas villa, där flera andra ungdomar också bor. Där träffar Caroline Stephanie, en gammal modell som numera pluggar till sjuksköterska. De båda blir vänner. I matbutiken träffar hon en gift man som hon inleder en relation med. Är han den hon tror?

Det är kul att läsa Carolines rappa kommentarer och hur hon munhuggs med kollegor och kunder. Hon är en intressant karaktär. Tycker det är uppfriskande med en ung tjej som har så mycket självförtroende och är så smart.

Vill du också läsa den här underhållande, upplyftande boken?

Kolla här om den finns inne.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar