tisdag 8 juni 2010

Troll i sikte

Boken utspelar sig på Farraway Hall, en djurpark för sällsynta djur och ett räddningscenter för sällsynta och utrotningshotade varelser av olika slag. Här bor många olika typer av djur och varelser, t.ex. jättar, älvor, stentroll och spöken. På Farraway Hall verkar KSFGD - Kungliga sällskapet för förhindrande av grymhet mot djur.

Farraway Hall är Ulfs hem. Här har han bott så länge han kan minnas. Doktor Fielding som är veterinär på centret räddade honom när han bara var en månad gammal. Nu bor han i en hydda i utkanten av inhägnaden. Vid första anblicken kan man tro att Ulf är en vanlig pojke, eftersom han har jeans och t-shirt på sig. När man tittar lite närmre så ser man att han har lurviga fötter, håriga kinder och handflator. Ulf är ett vilddjur. Varje månad, den natt det är fullmåne förvandlas han från pojke till varg. Ulf är en varulv.

Ett fladderbud meddelar att någon röker ut troll ur deras grottor så att de kan ha trolljakt och skjuta dem. Ulf och de andra på Farraway Hall bestämmer sig för att förhindra jakten. Om du läser boken får du veta om de klarar det eller om de själva blir nästa offer.

Finns boken inne på biblioteket? Klicka här och se efter.

Har du läst de andra böckerna om Ulf och de andra på Farraway Hall? Varulv möter drake heter den första boken och Sjöodjur och andra delikatesser heter den andra.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar