tisdag 22 juni 2010

Som trolleri

Monas föräldrar är skilda och hon ska bo med sin pappa i deras stuga på landet över sommaren. Hon tycker det känns lite trist eftersom pappan ska jobba ända tills i augusti. Mona gillar att bada så det gör hon ofta, men det blir ändå ganska trist att vara ensam hela dagarna när pappa jobbar. Den enda barnet hon känner där är Lukas. Han kör mest runt på sin moppe, fastän han inte får det ännu. Hon tycker han mest är irriterande.

Boken handlar också om Mikael. Honom träffar hon på nere vid bryggan. Han verkar vara lite märklig. Hon frågade honom om det var kallt i vattnet, men han ryckte bara på axlarna. Han hade alltså inte känt på vattnet. Hon drog slutsatsen att han var en badkruka. Han såg ut som om det var länge sedan han hade badat. Hans svarta hår var tovigt och han luktade som om han sovit ute i skogen. I ena örat hade han en guldring. Han verkade söt, men lite vild. Mona tog och hoppade i vattnet från bryggan. Hon hoppade i ganska nära bryggan och drog upp benen lite extra så att det skulle stänka på honom där han satt. Han blev mycket arg och försökte torka bort vattnet från kroppen.

Samtidigt tittade solen fram bakom molnen. Då vände han sig om och sprang iväg. Märklig kille tyckte Mona. Mona hade svårt att få den vattenskraja killen ur huvudet. Hon dras till honom och börjar glömma bort andra viktiga saker i sitt liv. Det verkar som om han fått en osynlig makt över henne. Hon lockas till honom och hans farliga värld. Vem är han, var bor han och hur kan han ha sådan makt över henne?

Jag gillar den här kärleksberättelsen. Det är skogsromantik med övernaturliga inslag. Ja, det är precis som trolleri…

Finns boken inne på biblioteket? Kolla här.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar