torsdag 10 juni 2010

Du är en gräslig man, Herr Grums!

I den här boken får vi träffa Herr Grums. Han är ingen trevlig figur. Han är elak, folkilsken, hatar barn, djur och allt som är roligt. Herr Grums bor i ett fint hus i utkanten av Stora Pimplarby, men inne i huset ser det ut som en soptipp. Herr Grums är inte den som städar i första taget. Han har gamla tidningar på golvet med rubriker från vikingatiden och i hans köksskåp bor det insekter. Herr Grums är helt enkelt inte trevlig.

Men, och det är ett stort men, han tar hand om sin trädgård på ett alldeles ypperligt sätt. Herr Grums har den vackraste, grönaste, blommigaste och trädgårdigaste trädgården i hela staden. Det finns ett skäl till detta. Om inte Herr Grums sköter om sin trädgård, så dyker en ilsken älva upp och slår honom med en stekpanna. Han vet inte hur han ska göra för att bli av med den. Han har inget annat val än att ta väl hand om sin trädgård.

En dag kommer den stora hunden Jack in i Stora Pimplarby. Ingen vet var han kommer från eller vart han är på väg. Däremot blev Herr Grums varse att hunden hade ställt till med saker i trädgården när den lilla älvan dök upp och slog honom i huvudet. Herr Grums måste komma på ett sätt att bli av med hunden, så att han slipper bli slagen av älvan. Boken handlar också om en flicka som heter Polly, fru Fröjd och den elake slaktaren som gillar att smida elaka planer tillsammans med Herr Grums.

Det här är en knasig bok där det händer många underliga och roliga saker. Finns boken inne på biblioteket? Kolla här.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar