måndag 28 juni 2010

Saker som aldrig händer

Andreas har just flyttat från sin mamma i Luleå till sin pappa i en villa utanför staden eftersom mamman fått ett nytt jobb i Stockholm. Han är nu tillbaka där han bodde som barn med hela familjen och väl där börjar han återigen träffa sin gamla barndomsvän, Erik, igen. Hans kompisar från stan orkar inte ta sig ut på landet för att hälsa på honom.
Hanna är Andreas flickvän sedan nästan ett år tillbaka. Hon har den senaste tiden varit irriterad på honom och han är rädd att hon ska göra slut med honom. Han får till slut förklaringen till Hannas beteende. Hon har under några månader träffat en annan kille samtidigt. Andreas känner sig djupt besviken och sviken. När han får reda på att hans så kallade vänner vetat om det en tid blir saken inte bättre. Han tar avstånd från sina vänner i stan och funderar på hur länge det ska kännas att Hanna träffat någon annan. Andreas börjar träffa Erik mer intensivt igen och han visar Andreas vad vänskap är.
Det här är en bok som är lätt att känna igen sig i. Känslorna som Andreas upplever beskrivs på ett levande sätt och man känner med honom. När man väl börjat läsa är det svårt att lägga boken ifrån sig.
Här kan du se om boken finns inne eller om grannen hann låna den före dig.
/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar