fredag 5 maj 2017

Farlig Mark

Farlig mark av Louis Sachar är den bästa Hcg boken som jag läst på länge. Den är spännande och mycket tänkvärd. Dels handlar den om mobbning dels om vad som kommer eller kan hända med vår värd i människans strävan efter utveckling.

Tamaya bor granne med Marshall, de tar sällskap till och från skolan varje dag. Tamayas föräldrar är skilda, hon bor med sin mamma och får inte gå själv till skolan. Marshall följer henne men så får de kommer till skolan låtsas han som att de inte känner varandra. Marshall mår sämre och sämre, den nya killen Chad har valt ut honom som sitt mobboffer. Ingen av Marshalls gamla vänner ställer upp för honom och ingen vågar säga ifrån.

Marshall blir argare och argare och beter sig illa mot Tamaya som inte alls vet vad som pågår. Så en dag när de ska gå hem säger Marshall att de ska gena genom skogen. Skogen som ingen får gå in i. Tamaya följer tveksamt med och tycker att Marshall beter sig märkligt. inne i skogen kommer Chad, Chad som lovat Marshall att ge honom stryk. Tamaya och Marshall flyr och Tamaya reagerar med att ta upp en näve gyttja som finns i skogen. Hon kastar det i ansiktet på Chad och sedan springer de vidare. Dagen därpå har Tamaya utslag över hela händerna och Chad Har försvunnit. Ingen har sett honom efter skolan dagen innan och ingen verkar heller bry sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar