tisdag 16 maj 2017

Du & Jag

Det var ett tag sedan jag läste någonting av Katarina von Bredow. Då var det ungdomsböcker. Nu kände jag för att läsa henne igen och tog Hcg-boken "Du & Jag".

Boken är en fantastisk väv av händelser som ställer frågor om varför en person är som den är. För vissa verkar allting så lätt och självklart, andra anstränger sig hela tiden för att passa in. Det är svårt att förklara varför vissa personer är självklara medan andra får anpassa sig.

Andreas är en duktig kille, duktig i skolan, skötsam men inte så populär. Retsamt blir han kallad professorn av klasskamraterna. Varje dag tar han följe med Alicia till skolan, men i skolan låtsas hon som att han inte finns. Han ser och lär känna Alicias två olika sidor och funderar över varför det måste vara så.

Inte ens Andreas pappa är den självklara pappan som Andreas alltid trott. En dag får Andreas syn på ett sms på pappans telefon. Det visar sig att det kommer från en främmande kvinna. Arg och frustrerad träffar Andreas på gänget Deco Army som ska klottra bakom högstadiet. Andreas dras in i detta och får en ny roll med nya vänner och mycket att fundera över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar