måndag 23 juli 2018

Ceremonin
 Jag har läst Ceremonin av Kiera Cass som är en riktigt bra ungdomsbok för den som tycker om kärlek, drama och dystopier. Fantasy- och dystopiböcker är något som jag personligen gillar bäst, så därför var Ceremonin helt i min smak!

I Ceremonin får man ta del av en orättvis dystopivärld där samhället är uppdelat i flera klasser. America Singer lever i nästintill fattigdom där hon och hennes familj tillhör en av de lägre klasserna. När Urvalet blir aktuellt i landet får varje tjej som är mellan 16-20 år vara med och skicka in en ansökan om att vara med i tävlingen. Där får de möjligheten att leva i slottet och en chans att komma ur den klass de föddes i. Men framförallt tävlar de om att vinna prins Maxons hjärta.

America är däremot ingen som önskar att leva sitt liv i lyx eller bli landets drottning. Men kanske kommer hon ändra sig om hon fick lära känna Maxon lite mer. Samtidigt som America överväger den tanken finns det redan en person som har en plats i hennes hjärta. America och 34 andra tjejer får chansen att tävla om prins Maxons hjärta – och tronen. Men bara en kan vinna.

Ceremonin riktar sig till ungdomar samtidigt som den fortfarande är lättläst. Man kastas direkt in i handlingen när man börjar läsa boken, och det hinner aldrig bli tråkigt då det alltid händer något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar