tisdag 27 november 2012

Stinkis

Stinkis är en gammal luffare som bor på en parkbänk i en stad där han bara dök upp. Han har inte möjlighet att tvätta sig så mycket som man borde. Därför luktar han inte särskilt gott. Stinkis stinker helt enkelt. Stinkis har en hund också som heter Hertiginnan. Hon stinker hon med, men inte riktigt lika illa som sin husse. Ingen vet varifrån Stinkis kom eller vart han eventuellt var på väg. Alla var snälla mot honom men ingen brydde sig egentligen så mycket om honom.

Inte förrän Chloe en dag tog mod till sig och började prata med honom. Hon var bara tolv år och en mycket omtänksam och snäll person. Hon var också mycket ensam. Hennes föräldrar gav henne inte särskilt mycket uppmärksamhet och kärlek. Därför skulle hon gärna vilja bli Stinkis vän. Varje dag på väg till skolan hade hon sett honom genom bilfönstret.

Chloe tar med Stinkis hem och bestämmer att han får bo i trädgårdsskjulet. Problemet är bara att han luktar precis lika mycket där som han gjorde tidigare. Och hur ska Chloe lyckas skaffa mat till honom utan att hennes föräldrar anar något? Det visas sig så smånimgom att det är fler i familjen som har något att dölja och inte minst Stinkis själv.
Jag tycker att boken är en rolig berättelse som väcker tankar om vänskap och ensamhet.

Finns boken inne på biblioteket. Se efter här.
//Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar