onsdag 2 maj 2012

Naomi och Elys kyssförbudslista

Naomi och Ely bor grannar. De har känt varandra sedan de var jättesmå och har alltid varit oskiljaktiga. Naomi älskar Ely över allt annat och är även förälskad i honom. Ely älskar Naomi men föredrar att förälska sig i killar. I den här boken varierar berättarpersonen i varje kapitel. Vi får höra historien genom både Naomi och Ely men också genom några vänners perspektiv.


För att ingen ska komma i vägen för deras vänskap skapar Naomi och Ely en kyssförbudslista över personer som ingen av dem får kyssa. Det fungerar fint, de två tillsammans är nästan som en. Tills en dag, då Ely kysser Naomis pojkvän, Bruce, och han verkar tycka om det.

De som varit oskiljaktiga skiljs plötsligt åt. Allt är förstört. Naomi blir så klart ledsen och sårad. Ely och Bruce blir kära och Naomi klarar inte av att se dem tillsammans. Ska Naomi och Elys vänskap visa sig vara starkare än sveket? Kommer de återförenas? Det här är en bra historia, fylld av känslor och populärhistoriska hänvisningar. Charmig och speciell. Rekommenderar den varmt.

Här kan du se om boken finns inne på biblioteket just i denna stund.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar