måndag 14 maj 2012

Eld

Nu fortsätter striden i Engelsfors. De utvalda är tillbaka i uppföljaren till Cirkeln. Jag gillar att boken utspelar sig på en liten bruksort i Bergslagen, det kunde ha varit Hällefors. Tänk Krokborn en natt i månens sken, tänk Herrgården och tänk Pihlskolan. Och fundera på vem som är vem?

De utvalda ska börja tvåan på gymnasiet nu och hela sommaren har de väntat på demonernas nästa attack, men inget har hänt. De utvalda ska bekämpa den ondska som plötsligt släppts lös. Till synes är De utvalda fem helt vanliga tonåringar, men med helt olika personligheter och inte alls nära vänner. De tvingas in i minsta detalj lära känna varandra. Ingen av dem kan ha några hemligheter för någon annan, särskilt inte sedan de börjar kunna känna av varandras tankar. Deras tillit till varandra prövas hårt och stärks också genom boken. Endast tillsammans kan de stå emot och besegra sin fiende.

Ända sedan den natten när månen var blodröd och de blev kallade till folkparken förra året, har De utvalda övat på att använda de olika element som ger dem olika krafter de kan använda i sin magi. Det gäller att de lär sig att hantera sina krafter och använder dem i rätt syfte. Att missbruka sin magiska kraft kan få ödesdigra konsekvenser vilket en av de utvalda får erfara i boken.

Engelsfors är en liten bruksort i Bergslagen där något är mycket fel. Vid första anblicken är det en liten håla, där alla känner alla eller i alla fall där alla vet vem alla är. Men för vissa är det en plats där magin är mycket närvarande. Men inte alla känner av den. Vilka som egentligen är fienden känns lite ogreppbart och vad vill de egentligen? Jag sträckläste boken och gillar blandningen av magi och vardagsliv.

Finns Eld inne på biblioteket?

Finns Cirkeln inne på biblioteket?

/Anna-Karin (hon på biblioteket, inte hon i boken)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar