fredag 27 april 2012

De vassa tändernas skog

Mary bor i en liten by som är isolerad med stora höga staket runt omkring. Utanför staketen ligger de vassa tändernas skog. I skogen, på andra sidan stängslet finns de oheliga. Att staketen finns där är det enda som håller byborna vid liv. De oheliga (zombies) försöker hela tiden komma åt människokött att infektera med sin zombiesmitta. För att människorna i byn ska överleva finns enkla regler att följa. De gör sina sysslor och lyder systerskapets order. Det är de som vet mest om livet utanför stängslen. Mary drömmer om en annan värld utanför staketen, och det stora havet som hennes mamma berättat om när hon var liten.

Marys mamma blir infekterad av zombieviruset och Mary tvingas bo hos systerskapet eftersom ingen man har tingat henne för äktenskap. Så kommer en främling vid namn Gabrielle till klostret och Mary förstår då att det faktiskt finns en annan värld därute någonstans.

Sedan bryter de oheliga igenom stängslet och nästan hela byn utplånas i attacken. Mary, hennes bror, broderns fru, bästa kompis och killen som Mary är förälskad i, Travis, som är trolovad med bästa kompisen samt hans bror, Harry, som är förälskad i Mary är de enda som överlever. De tvingas fly hals över huvud ut i skogen för att ha någon chans att överleva.

Mary står inför ett antal val. Väljer hon dröm framför plikt? Den man som hon älskar eller den man som älskar henne? Finns något på andra sidan skogen? Kommer alla att överleva?

Det här är en spännande och välskriven bok, svår att lägga ifrån sig. Rekommerar den varmt.

Här kan du se om boken finns inne.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar