torsdag 21 oktober 2010

Älskade Danny

Bea bor i Kalifornien och är enda barnet i sin familj. Hennes mamma och pappa arbetar som journalister och har sällan tid för Bea, utan ägnar all sin tid åt jobbet. För att stilla sitt samvete köper de en hund till Bea, som ska hålla henne sällskap och göra henne glad. Hon gillar honom mycket och döper honom till Danny. Bea blir på riktigt gott humör. Åren går och allt är så bra ända tills Beas mamma råkar glömma att stänga grinden och Danny försvinner ut. Han kommer inte tillbaka och Bea blir ännu mer besviken på sin mamma.

Bea försöker leta efter Danny och får hjälp från många oväntade personer. Trots att hon är ledsen kan de hjälpa henne att känna sig behövd. Hon blir också bättre kompis med Ashton, en kille i klassen, som inte heller har det så lätt hemma eftersom hans pappa oftast inte är hemma och mamman har flyttat till New York. Han gillar också hundar, och tillsammans hjälps de åt att leta efter Danny.

Det är en fin berättelse om en hund som kommit bort. Hittar Bea sin Danny igen? Det får du veta om du läser boken. Finns den inne på biblioteket? Se efter här.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar