fredag 21 maj 2010

Vatten och vidunder


”I Annorstädes borg bor alla möjliga knäppisar, puckon och galningar. Tur för dem att de har ett hemligt vapen … som heter Edgar”

Så börjar boken ”Vatten och vidunder” av Marcus Sedgwick. Det är den första boken i serien Korpmysterierna.

Edagar är den självutnämnde väktaren av borgen Annorstädes. På borgen bor de två barnen Noppe och Solaria med sina föräldrar Valevin och Misty. Borgen Annorstädes är ingen vanlig borg. Den lever sitt eget liv och har en tendens att lägga sig i.

En dag får korpen Edgar syn på en svans som slingrar sig in i snåren vid borgen. Edgar undersöker buskarna vid borgen närmare och upptäcker en tunnel. Det luktar något vedervärdigt ur tunneln. Han upptäcker också att källaren är vattenfylld och att vattnet bara stiger och stiger. Edgar måste få invånarna i borgen att förstå att de svävar i fara. Det är inte så lätt när man är korp och inte kan prata, utan bara kraxa.

Ingen verkar dock bry sig. Pappa Valevin håller på med sina experiment, mamma Minty tänker bara på bakning. Den enda som förstår att Edgar kan hjälpa dem är Solaria. Riktigt läskigt blir det när vattnet stiger och ingen kan komma ut ur borgen, samtidigt som ingen riktigt vet vad som lurar där nere i det stigande vattnet.

Boken har många fina bilder i mystisk stil. Tokig och spännande fantasy. Finns boken inne på biblioteket? Kolla här.

Läs också fortsättningen som heter ”Andar och apparater

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar