måndag 31 maj 2010

Vad mina vänner inte vet & Vad min flickvän inte vet

Det här är samma historia, skriven ur två perspektiv. Författaren Sonya Hayes har delat upp den i två lättlästa böcker med prosaliknande texter. Böckernas omslag passar också ihop på ett fiffigt sätt.

I första delen "Vad mina vänner inte vet" berättar om Sophie, populär och tillsammans med den lika populära Dylan. Hon tvivlar dock på om han är rätt för henne. När Halloween kommer träffar Sophie en mystisk maskerad kille på skolans bal. Hon dansar med honom och upptäcker att det är något speciellt med den här killen. Det visar sig vara skolans största tönt, hackkycklingen Murphy. De blir snabbt vänner och umgås massor, men inte kan hon väl bli tillsammans med en så töntig kille?

Den andra delen "Vad min flickvän inte vet" tar vid där den första boken slutade. Den ger återblickar, berättar Murphys version av vad som hänt och läsaren får följa med i hans tankevärld. Han tycker jättemycket om Sophie men vet att hennes umgänge med honom får konsekvenser för hur hon blir behandlad av sina "vänner".

Det här är en berättelse om kärlek, vänskap, popularitet och om att våga stå upp för sig själv. Läs dem du också! Kolla om de finns inne på biblioteket här och här.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar