fredag 9 september 2016

Stämningsfull och spännande!
Mysteriet på Hester Hill är mysig och spännande utan att bli riktigt läskig eller otäck. Ett mysterium för unga läsare.

Syskonen Meg och Frank ska åka till sin farbror Elliot  och Carl över sommaren. Inte för att de vill det men för att föräldrarna har bestämt det. Föräldrarna ska skiljas och hemma är det bara gräl. Så fort barnen kliver av tåget i den lilla byn Svarthed börjar kusligheterna. Allt verkar öde och ingen är där för att hämta dem. Tågstationen är igenbommad och vita skynken hänger över möblerna. Meg får syn på en flicka med långt flätat hår men när hon berättar för Frank så är flickan inte kvar och han tror henne inte.

Väl i huset ser Meg en tavla där samma flicka finns porträtterad, tavlan väcker blandade känslor hos Meg. Det är något som inte stämmer.

I byns bokhandel ligger ett mycket gammalt brev och väntar på Meg. Brevet startar igång flera händelser som leder barnen mot att lösa mysteriet.

Typisk rysarbok för barn, liten stad, öde och mörk med stor kyrka i centrum. Ensligt hus på landet med rum som absolut inte får besökas. Härlig, spännande och enkel läsning.

Har precis börjat med sista boken av Kristina Ohlsson, Zombiefeber, mer krypande läskig och lite otäck bok. Återkommer med inlägg senare.

Astrid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar