måndag 22 augusti 2016

Spökstaden av Ransom Riggs
Ibland läser man böcker som har det mesta; spänning, intressanta miljöer, fart, intriger och massa mer som gör att man slukar boken.  Spökstaden är uppföljningen till Miss Peregrines hem för besynnerliga barn och den skapar definitivt läslust och bokslukarhumör.

Jacob Portman flyr tillsammans med de nio besynnerliga barnen från ön, där de bott och levt sina liv  i en loop. Nu måste de över till fastlandet. Det är 40-tal och andra världskriget och kriget drabbar England och miljöerna i boken.

Miss Peregrine, barnens föreståndarinna och ymbryn,  har blivit förvandlad till en fågel och barnen måste rädda henne. Det ända sättet är att föra henne till en annan ymbryn som kan förvandla henne tillbaka. Det är dock inte så lätt för väsenden har attackerat loopar och kidnappat ymbryn under flera veckor.

Spännande och intressant med alla de olika mötena och karaktärerna i boken.

 Boken står som uHce - ungdomsbok den passar för goda läsare från 11 år och uppåt, även vuxna. Boken kan läsas utan att läsa första delen även om det ger större behållning och förståelse att läsa del 1 först.

Astrid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar