tisdag 28 juni 2011

Lilla Darling

Huvudpersonen Jerry är en rätt känslig kille. Han heter egentligen Jeremia eftersom hans föräldrar är kristna. Varje morgon målar han svarta sorgränder runt ögonen. Han är med killarna i sin klass, och med invandrarkillarna som bråkar med svennarna. Jerry är som en budbärare mellan dem men egentligen ganska osynlig i båda lägren.

Jerry är kär i en tjej som han kallar Lilla Darling. Egentligen heter hon Diana. Hon vet ingenting om Jerrys känslor. Fast han alltid tycks finnas vid hennes sida. Ser bland annat till att hon inte råkar ut för någonting på fester, går förbi hennes hus och tittar in i hennes trädgård. De andra i klassen tycker att Lilla Darling är bimbo och lite slampig, men Jerry håller inte alls med.

Slutligen vågar han börja ta kontakt med henne, anonymt på internet. De börjar chatta med varanda. Sedan handlar resten av boken om hur de lär känna varandra. Om hur de så småningom också tar steget och träffas. Den här boken handlar om att våga vara den man är innerst inne och stå för det inför kompisar och föräldrar. En trevlig bok med en lite lagom självsäker, kaxig huvudperson. Rekommenderar den absolut som sommarlovsläsning.

Här ser du om den finns inne.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar