onsdag 15 juni 2011

Kickflippar och farligheten

Nisse Berg är en vanlig kille på 12 år som spelar i ett band tillsammans med sina kompisar Tage, Saga och Rut. Under sommaren har han börjat åka skateboard också.

Nisse bor med sin pappa och lillebror Nodi. Mamman dog förra året. Nisse berättar om sin mamma för Nodi eftersom han var så liten så att han knappt kommer ihåg nogot av sin mamma. Den pratande draködlan Harry ingår också i familjen. Nisse berättar mycket om sitt liv för Harry, om vad han tänker och känner.

Nu ska Nisses bästa kompis Tage åka till Turkiet i tre månader eftersom hans mamma träffat en kille därifrån. Nisse tycker det är tråkigt att Tage ska vara borta så länge. Då kan de inte repa med sitt band och Nisse tror att han får vara ensam mycket i skolan.

När Tage inte är hemma längre börjar Nisse åka skateboard med Josef i stället. De åker på rampen och Josef visar en del trick. Nisse är glad att han får vara med Josef som har åkt mycket mer än honom och därför är mycket bättre. Men Josef visar sig vara en kompis man inte kan lita riktigt på. Nisse är nära att bli indragen i hotelser och våldsamma saker. Plötsligt är det inte roligt att gå till skolan längre.

Jag tycker boken är rolig och man blir glad av att läsa den. Nisse står upp för sig själv och är en modig kille som vågar säga ifrån när han blir illa behandlad. Enda invändningen är att skateboard benämns med rullbräda. Alla kallar väl skatebard för skateboard även om det är ett engelskt ord?

Det här är andra boken i serien Drakhjärta av Anna Ehring. Den första boken heter Syltmackor och oturslivet.

Här kan du se om Kickflippar och farligheter finns inne på biblitoeket.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar