måndag 9 maj 2011

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag.

Den här boken passar bäst till dig som är lite äldre. Du bör nog gå i högstadiet eller gymnasiet för att kunna förhålla dig till innehållet.

Olivia har levt tillsammans med sin drömkille i tre år. Då plötsligt lämnar han henne. Hon ställs inför det faktum att hon inte riktigt vet vem hon är när hon inte är tillsammans med John. Hon börjar utforska livet som singel och gör listor med fördelarna med det nyblivna tillståndet. Hon är fast övertygad om att hon ändå inte kan leva utan honom och tillsammans med bästa vännen Emma, startar hon en hemlig kampanj för att vinna tillbaka sitt livs kärlek. Till slut inser dock Olivia att det finns en hel värld av människor där ute att upptäcka. Så många killar att umgås med, prata med och kyssa.

Olivia reflekterar över hur hon beter sig. Hon raggar upp killar och dagen efter har hon ångest. Ryktesspridning kring henne tar fart. Olivia får ta mycket skit för att hon lever singelliv och träffar olika killar. Det konstiga är att en av hennes "kompisar" Danijel, som beter sig på samma sätt inte alls får skit för det han gör.

Den här boken beskriver på ett tilltalande sätt en ung tjejs (17 år) sätt att tänka och resonera kring relationer. Den tar också upp skillnaderna mellan killars och tjejers vardag. Hur samma beteende hos tjejer och killar ses på mycket olika sätt. Kan varmt rekommendera den till unga tjejer då den är både rakt på sak och uppmuntrande.

Här kan du se om boken finns inne.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar