tisdag 5 april 2011

Baristas

I den här berättelsen får vi följa tre killar som går i gymnasiet i Stockholm. Nicholas, Ruben och Ludvig. De kommer från olika förhållanden och går alla i olika klasser. Det som förenar dem är dock det gemensamma extrajobbet på den nyöppnade kaffebaren Pronto i stockholms innerstad. Kaffebaren ägs av Sandro, pappa till Alexander som ni som läst Tillsammans-trilogin (också skriven av Denise Rudberg) känner igen. Han figurerar i utkanten av historien.

Ruben har börjat på teaterprogram på Södra Latin där han inte alls trivs, klassen verkar hata honom. Ludvigs föräldrar bråkar hela tiden och han tycker det är skönt att vara hemifrån. Nicolas har nyss kommit hem från ett år i USA där han bodde med sin pappa, och har svårt att komma till rätta nu med sin flickvän och livet här i Sverige igen.

Boken är första delen i en planerad trilogi och det känns som att den tar slut lite tvärt. Rudberg är bra på att skildra ungdomars liv och historierna känns trovärdiga. Läsaren får mersmak, jag kan lova att du vill läsa mer och se hur det går för de tre vännerna. Andra boken i serien kommer ut den 17 maj.Här kan du se om boken finns inne och dessutom se en film om boken.


/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar