fredag 12 november 2010

Är det någon där?

"Är det någon där?" är en roman skriven av Marian Keyes. Boken utspelar sig i Dublin på Irland och på Manhattan i New York.

Boken handlar om Anna Walsh. En kvinna med det bästa jobbet som kan tänkas (marknadsförare av smink = gratis tillgång till det nyaste sminket konstant), Aidan som är världens bästa make och älskar henne över allt annat i världen och en jätterolig familj även om den är lite skum emellanåt.

Så en dag blir allting fel, Aidan och Anna sitter i en taxi och blir plötsligt påkörda. Anna klarar sig men Aidan får inre blödningar och dör så småningom på sjukhuset. Anna blir förkrossad så hon åker till Irland för att rehabilitera sig hemma hos sina föräldrar, både fysiskt och psykiskt. Men Anna som har förträngt Aidans död börjar bli frustrerad efter ett tag. Hon saknar Aidan och måste tillbaka till honom och till sitt jobb, hon måste tillbaka till New York..

Väl framme drabbas Anna av en depression då hon inser att Aidan är död. Borta för alltid. Hon kommer inte få träffa honom igen, inte ens höra hans röst eller få en skymt av honom. Han är död och hon lever fortfarande. Så hon försöker få kontakt med honom på alla möjliga sätt med hjälp av medium och liknande.

"Är det någon där?" är en roman om förlusten av en kär person, depressionen och sorgen som följer med och hur man ska ta sig igenom det så smärtfritt som möjligt. En väldigt intressant bok med mycket känslor och humor som är välskriven.

"Är det någon där?" ingår i en serie böcker skrivna av Marian Keyes, resterande handlar om Annas systrar och deras liv.
Julia Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar