torsdag 16 september 2010

Ursäkta att man vill bli lite älskad

Nora är sjutton år. En helt vanlig tjej som går i gymnasiet. Boken är skriven nästan som en dagbok, Nora själv berättar vad som händer i hennes liv, och om hennes tankar och känslor. Fascineras flera gånger av formuleringarna och beskrivningarna i boken, det känns som att författaren fortfarande är 17 år och tänker och pratar som en sjuttonåring. Eller som jag kommer ihåg att det var att vara sjutton år, det är ju trots allt ett antal år sedan. ;)

Nora har två bästa vänner som hon alltid umgås med, Jossan och jättepopulära Lisa. Efter en fest är det något som går snett och Lisa vill inte längre prata med henne. Nora förstår inte alls vad det handlar om och hon saknar sin vän något oerhört. För att dämpa saknaden skaffar hon en pojkvän, Stoffe, 20 år och kompis till Noras storebror. Vad tycker hon om honom egentligen? Fyller han inte mest ett hål som inte går att fylla med någon annan än den som borde finnas där?

Precis som Johanna Thydells tidigare böcker är den här mycket läsvärd. Denna har dock ingen tydligt tema som de andra två. Läs en intervju med författaren om boken här.

Precis som vanligt kan du kolla om boken finns inne här.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar