torsdag 30 oktober 2014

Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner


Den här boken handlar om 14-åriga Lovisa. Hon har en stor idol, Ricky. Musiken betyder mycket för henne. I den flyr hon verkligheten. Hon fantiserar dagligen om att hon ska få träffa sin idol.
Hennes föräldrar skriker och bråkar och det slutar med att hennes mamma ligger i gästrummet och ylar på kvällarna. Lovisas mamma har en utmattningsdepression och därför har hon svårt att ta sig för med någonting. Hon har gått från att vara projektledare på en reklambyrå till att bara ligga i sängen hela dagarna. Lovisa är rädd för att mamman ska göra sig själv illa.
 
Lovisa stöter ofta på grannpojken, Simon, lite för ofta för att det ska vara slumpen. Han verkar gilla henne. Det går sämre för Lovisa i skolan och läraren i spanska skickar en lapp hem till Lovisas pappa. Hon lovar att skärpa sig. Simon erbjuder sig att hjälpa henne med spanskan och de blir vänner. Lovisa har kommit ifrån sin bästa kompis Klara och drar en nödlögn om att hon har en pojkvän en dag i skolan då hon inte har lust att umgås med sin gamla vän.

Kommer Klara genomskåda Lovisas lögn? Blir Simon mer än en vän? Får Lovisa träffa sin stora idol? Läs boken för att få svaren!
 
Det här är en fin skildring av Lovisas vardag. Hennes känsloliv, tankar och funderingar. Rekommenderar dig att läsa den om du gillar böcker om vänskap, kärlek och musik. Jakob Hellmans texter har en betydande roll i boken.
 
Här kan du se om boken finns inne.
 
/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar