torsdag 20 september 2012

Räcker det om jag älskar dig?


Fanny bor tillsammans med sin mamma. Pappan är frånvarande sedan länge och mamman har kämpat hårt för att uppfostra henne ensam. De verkar ha en bra relation, förutom det där som ingen av dem pratar om. Mamman gömmer alkohol i bokhyllan och dricker alldeles för mycket.

För övrigt är Fanny tillsammans med en riktig MrP, P som i perfekt. Åtminstone verkar alla andra tycka det. Fanny är väldigt förälskad i honom och låter honom behandla henne lite hur som helst. Historien tar sin vändning när Fanny tvingas ta tag i det faktum att hennes mamma är alkoholist. Hon tyr sig till en av sina lärare, som hon också blir kär i. Han hjälper henne att förstå och tackla relationen med mamman bättre. Dessutom inser hon att Mr P kanske inte är så perfekt.

Det här är en bok som handlar om att bygga upp självförtroende men också om att växa som person. Fanny går från att vara en blyg tillbakadragen tjej som är beroende av sin bästis stöd och som låter pojkvännen behandla henne illa, till att vara en självständig individ genom bokens gång. Det är en ganska klassisk berättelse om kärlek, relationer och svek. Rekommenderar att du läser den.

Här kan du se om boken finns inne.

/Madelene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar