tisdag 10 januari 2012

Förvandlad

Boken handlar om Måns som blir ivägskickad från sin familj till en internatskola. Föräldrarna säger att det är för att han börjat gå i sömnen och att han ska få hjälp med det där. Måns tycker att det är märkligt att han måste byta skola igen eftersom de flyttat och han precis börjat på en ny skola. Att gå i sömnen är det verkligen så farligt? Måns mamma är bestämd, man kan skada sig, bli påkörd av en bil eller ramla i trappan.

Måns får också veta att det vilar en förbannelse över hans familj, men föräldrarna vill inte berätta vad det rör sig om. När Måns kommer till skolan är det många saker som är märkliga. Det är galler för fönstret i rummet där han ska bo, de låser in honom när han ska sova och han måste ha ett halsband med ett kors på sig hela tiden. Man måste vara inne på rummet innan mörkret faller. De andra ungdomarna på skolan kanske först ser ut att vara helt vanliga men efterhand visar det sig att de alla har sina olika egenheter.

Boken är spännande och man vill hela tiden veta hur det ska gå. Den är både mystisk och mysryslig och har många övernaturliga inslag. Läs, läs, läs!

Finns boken inne på biblioteket? Kolla här.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar