onsdag 31 augusti 2011

Välkommen hem

Sara har precis kommit hem till Luleå igen efter att ha gått första året på gymnasiet på svenska skolan i London. Att komma hem blir inte så lätt som hon trott. Hemma träffar hon Mattias igen som hon dumpade innan hon åkte iväg förra året. Mattias som är tvillingbror till Bella som Sara varit bästa kompis och granne med sedan länge. Allt hade varit så bra med henne och Mattias. De hade varit tillsammans enda sedan nyår, men när Sara skulle åka till London när skolan började igen efter sommaren så gjorde hon slut. Sara skulle vilja att allt bara var som vanligt, men både Mattias och Bella verkar undvika henne.

I porten bredvid Saras flyttar en ny kille, Adrian, in. De träffas i tvättstugan när han snott hennes tvättid och hon tycker han är sjukt irriterande. De träffas utanför huset flera gånger när den ena antingen är på väg hem från eller ut på en löprunda. När Sara sedan av en slump börjar träna jujutsu är han där också. Hon stör sig fortfarande på honom, men tycker samtidigt att träningarna blir mycket roligare när han är med och de följs åt på vägen hem. Boken börjar utveckla sig till ett triangeldrama när Sara fortfarande vill vara bra vän med Mattias samtidigt som hon börjar få känslor för Adrian.

Johanna Lindbäck har skrivit en ny bok som är så där härligt mysig som de tidigare hon skrivit. Jag läste boken två gånger på raken för jag ville vara kvar i boken och inte att den skulle ta slut. Den handlar mycket om hur svårt det kan vara att hitta tillbaka som vän till någon man varit tokkär i. Jag gillar personerna och hur de är i boken.

Så, skynda dig, spring till biblioteket och låna Välkommen hem, eller någon annan av Johanna Lindbäcks böcker.

/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar