tisdag 21 december 2010

Juliga boktips

Midnattsstjärnan
Peter och Petra Petrini och deras kompis Lucy bildar detektivbyrån hemliga ögat. Peter är ute i julruschen i Lund för att handla julklappar. Då får han se ett mycket välkänt ansikte i en bil. Det är en hollywood-stjärna som kommit till Lund för att delta i uppsättningen av Charles Dickens pjäs "En julsaga". Naturligtvis är Peter, Petra och Lucy med i teatergruppen. I staden finns också mystiska tomtar med stulna walkie-talkies, skumma typer i en skrotaffär och vem är egentligen Midnattsstjärnan? Finns boken inne på biblioteket? Kolla här.

Snokar i Orminge

Kalle Skavank är kioskdeckare. Han jobbar extra i sin pappas kiosk och så gillar han att lösa mysterier. Tillsammans med sin kusin Dilsa löser han kluriga fall. Det är några veckor innan jul och för att få kiosken att gå med vinst har Kalles pappa målat om kiosken och köpt in massor av nytt godis. Han har ställt i ordning innuti för att det ska bli trevligare att komma in och handla. Då händer det som inte får hända. Någon bryter sig in och stjäl allt. Kalle och Dilsa har fått ett nytt fall att lösa. Finns boken inne på biblioteket? Klicka här.


Elfrid och Milas riktiga jul

Milas mamma har träffat en kille som ska fira jul tillsammans med dem. Mila vill inget hellre än att det ska vara som förut när det bara var hon och mamma. Mila skriver en önskelista där hon önskar sig en riktig jul. När den Förste Ordernissen tog emot önskelistan på Orderavdelningen på Nordpolen visste han inte riktigt hur han skulle sortera den. Det var en ganska ovanlig önskning. De flesta Nissorna och Nissarna hade fullt upp redan. Tillslut gav han önsknigen till Elfrid Nilsson. Hon var ganska slö, så han tänkte att en lista med en endaste önskning på kunde hon klara av. Efter stränga order från tomten om att inte visa sig på Nordpolen igen innan önskningen blivit uppfylld, ger hon sig iväg till människorna. Ska Elifrid lyckas uppfylla Milas önskan? En rolig men också lite sorglig bok. Här kan du se om boken finns att låna.Teddy i trubbel

Det är första året som Elsa ska fira jul på gården dit hon flyttat med sin mamma. På gården tar Elsa hand om den busiga ponnyn Teddy och hennes låtsassyster Mikaela tar hand om sin ponny Santos. Under julen råkar Teddy riktigt illa ut när Elsa råkar glömma att sätta på locket till mattunnan. Han äter upp allt som fanns i den och får väldigt ont i magen. De får skicka efter vetrinären, men inte ens hon vet hur det kommer att sluta för Teddy. Här kan du se om boken finns inne på biblioteket.

Rover räddar julen

Har du läst boken Fnissarnas hämnd? Här får du träffa samma gäng en gång till. Möt Jimmy och Robbie Mack, hunden Rover, tomten och hans ren Rudolf som fått influensa. Vem ska nu dra tomtens släde? Miljontals barn väntar på sina julklappar, men vem ska kunna ersätta Rudolf? Det här är en rolig och märklig bok. Ibland ångrar sig författaren när det gäller hur historien ska berättas och börjar om på ett annat sätt. I boken finns både reklamavbrott, varningsrutor och flera olika slut. En helcrazy bok helt enkelt. Finns boken inne? Se efter här.
/Anna-Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar